Aktuellt

Infoblad Hovdala Vänner dec 21 finns nu under flik Medlemmar

Det blev En mysig stund på Boketorp i går den 4 Advent ! Kanske en ny tradition med Julglögg för Hovdala Vänner och Hovdalas personal !

Vi fick även höra tankarna bakom de nyinköpta planterade träden vid Boketorp , som Hovdala Vänner bidragit med , av Trädgårdsmästare Annika Ahlbin!

Den 3 oktober öppnades portarna på Hovdala slott återigen till skördefest !

Ett stort antal försäljaren var tidigt på plats . Ett lätt duggregn som upphörde när besökarna började strömma till ! Hovdala vänner bidrog med bl.a. försäljning av närodlade ekologiska äpplen från Hovdala trädgård ! Bakbok,mynt och kanonkulor var också till försäljning ! Nytt för i år var ett lotteri med skänkta vinster från säljarna ! Ett stort tack för det ! Det blev en härlig dag med perfekt festväder . En succé som återkommer nästa år !

Studiecirkel om Hovdala började igår den 28 september på Boketorp. Ett antal förväntansfullla deltagare samlades till en första träff . En deltagare var med på distans . Cirkelledare är Peter Alf,Olavi Olsson och Hans Inge Lindulf.Under några tisdagkvällar framöver kommer man tillsammans att djupdyka i historien kring Hovdala, dess invånare och byarna med omnejd. En spännande dansk-svensk historia.

5 september Finjasjön runt med Hovdala Vänner .På en fantastisk dag med härlig bridsommar gav sig 15 cyklister med Hovdala Vänner som värd ,iväg på Finjasjön runt ! Ett flertal stopp med historiska berättelser och lite förfriskningar stod flera styrelsemedlemmar för ! Vid Skurup fick vi även se ettsvanpar med tre ungar som spatserade omkring på stubbåkern ! Efter den långa nedförsbacken mot slottet blev det en välförtjänt fikastund på yttre borggården! En lyckad dag ! Kanske ett liknande arrangemang nästa år !

11 juli avhölls årsmöte för Hovdala vänner på Hovdala . I ett strålande solsken höll föreningen sitt årsmöte i utställningslokalen på Hovdala slott.Ett 30 tal medlemmar hade slutit upp och vi fick en ny ordförande efter några års ambulerande .Elizabeth Möller valdes till ordförande och Ulla Marie Carlson valdes in som styrelseledamot. Vi tackar Olof Larsson , som valt att avsluta sitt styrelseuppdrag i Hovdala Vänner.

%d bloggare gillar detta: